Terence Hill,  1939 -ben Velencében született Mario Girotti néven. Apja vegyész volt. Anyja, született német volt, így a család Mario gyermekkorában Drezdában élt, ahol átélték a 2. világháború bombatámadásait.

Dino Risi olasz filmes egy 1951-es úszóversenyen fedezte fel Mariot. Első filmjét 12 éves korában forgatta. (Vakáció a gengszterrel). Mario hű maradt a színjátszáshoz, hogy finanszírozhassa tanulmányait és a hobbiját, a motorkerékpározást.

Miután 3 évig a római egyetemen klasszikus irodalmat tanult, végképp eldöntötte, hogy a színjátszásnak szenteli életét.

1962-ben Luchino Visconti háborús filmjében, a Leopárdban volt látható. Utána Németországban irt alá egy kalandfilm és western szerződést.

1967-ben tért vissza Olaszországba, ahol megkapta a főszerepet az Isten megbocsát, én nem! című filmben. A spanyolországi Almeriában a forgatási szünetben feleségül vette az amerikai Lori Hillt, aki egy angol tanárnői hirdetésére válaszolt. Mario Girotti megváltoztatta a nevét, Terence Hill lett.

1968-ban született első fia, Jess Hill. Akit, egy évvel később lehetett látni Az ördög jobb és  bal keze című filmben. Abban a jelentben mikor Terence egy kisgyereket tart a karjaiban és pisztollyal "babusgatja".

1974-ben fogadták örökbe fiukat, Ross Hillt.

1976-ban Hollywoodba hivták és játszott a Menni vagy meghalni -ban Gene Hackmannel és a Mr. Milliárd-ban Valerie Perrinevel. Azóta mindenek előtt az akciófilmekre koncentrált.

Az 1983-as "Don Camillo"-ban lehetett először  látni örökbefogadott fiát Ross Hillt. Ő játszotta azt a kis srácot, aki állandó csínytevéseket követett el.

1987 -ben ketten együtt forgatták a sikeres producerrel, E.B.Clucherrel,  a Keményfejű című filmet. Terence és fia, Ross együtt játszották a főszerepet.

1989-ben tragikus közlekedési balesetben örökbe fogadott fia Ross Hill meghalt.

1990 -ben, miután felesége biztatta a tovább dolgozásra, filmre vitte a Lucky Luke sorozatot 8 részben....

1994-ben régi partnerével, Bud Spencerrel ismét a kamerák elé állt, és leforgatta a Bunyó Karácsonyig című nagy sikerű alkotást, melynek rendezése is az ő nevéhez fűződik.

2000-ben ismét jelentkezik egy sorozattal, melynek címe: "Don Matteo", amivel Olaszországban több, mint 9 millió nézőt tudott lelkesíteni. Amelyben ismét egy papot játszik.  A sorozat olyan népszerű, hogy 72 részt forgattak belőle... itthon sajnos csak az első évad, azaz 16 epizód került bemutatásra

Évek óta Massachusetts-ben él és filmproducerként valamint elismert színészként dolgozik ... további projekteken dolgozik...

 

 


Terence Hill autogramcíme:
c/o Laura Lappa
Via Sannio 29
00183 Roma
Italia

 

Oldalmenü
Szavazás
Melyik a kedvenc BSTH ételed?
Hagymásbab
Pufin lekvár
Krumplis hal
Tripla hamburger
Vanília fagylalt
Naptár